Tuinontwerp en -inrichting, te Vught

Nadat we in 2017 de tuin van een familie in Vught hadden gerealiseerd, kwam vanuit de buren de vraag of wij een tuinontwerp konden maken voor hun nieuwbouw woning. Berk Buitenprojecten had voor beide families al een gezamenlijk pompput geplaatst, die de twee naast elkaar gelegen woningen in verbinding zetten met het gemeentelijk rioolnetwerk.

Nadat het tuinontwerp eind 2017 werd goedgekeurd is begin 2018 begonnen met de aanleg van de tuin. Eye-catcher en absoluut hoogtepunt in de tuin is de zwemvijver en omliggende bestrating. De zwemvijver is onder andere voorzien van een plantenfilter, natuurstenen zwemvijverrand en onder water verlichting. Om de inkijk vanaf de achterliggende drukke verbindingsroute met de A2 weg te nemen is een grondwal gecreëerd.

De bestrating in de tuin bestaat uit antraciete 60x60 centimeter betontegels. Deze liggen rondom de zwemvijver, op het terras achter de woning en in het pad naar de voordeur. In de oprit en de paden ligt een combinatie van 21x7 centimeter en 20x30 centimeter Tambour betonklinkers. Rondom de woning is gebruik gemaakt van grindstroken van het extreem witte Carrara grind. Deze grindstroken zorgen ervoor dat het regenwater dat van de rieten kap drupt, gemakkelijk wegzakt in de grond en er geen zand tegen de witte muren van de woning spat.

Rondom het perceel is gaashekwerk geplaatst, zodat het perceel afgesloten is. Aan de voorzijde is ervoor gekozen om een zwart spijlenhekwerk te plaatsen dat aansluit op de penanten van de poort.

Meer informatie