Tuinontwerp en -aanleg, te Vught


Opdrachtgever
Particulier
Disciplines
  • Grondwerk
  • Pompput
  • Lijngoot en riolering
  • Straatwerk
  • Halfverharding
  • Groenvoorziening
Oplevering
2017

Dit project is in combinatie met ons rietdekkersbedrijf Rietstijl uitgevoerd in 2017. Begin 2017 is Rietstijl begonnen met de aanleg van de rieten kappen op het woonhuis en het bijgebouw. Vervolgens heeft Van den Berk Projecten het tuinontwerp en -aanleg gerealiseerd.

De tuin kent vier verschillende soorten verharding. Aan de voor- en achterzijde van de woning liggen antraciete betontegels van 100x100 centimeter. Bij het bijgebouw en in de oprit liggen antraciete, waalformaat betonklinkers. Bij de ramen waarvan de onderzijde op het 0-peil start is ervoor gekozen om een strook van antraciete split toe te passen. Dit zorgt ervoor dat het spatwater dat van de rieten kap valt geen spatvlekken op de ramen tot stand brengt. Daarnaast zakt het water via het split snel de bodem in. Tot slot is er aan de voor- en rechterzijde van de tuin een pad van duomix aanwezig. Het gazon, de leibomen en de overige beplanting zorgen voor een groene uitstraling van de tuin, die verder omgeven is door een wal van bomen en heesters.

Om het water dat gedurende stortbuien valt op te vangen is ervoor gekozen om een lijngoot te plaatsen in het terras. De oppervlakte van het terras laat het namelijk niet toe om in zijn geheel af te wateren op het naastgelegen gazon. Hierdoor zou het gazon zeer drassig worden bij hevige of langdurige regenval. 

In combinatie met de naastgelegen nieuwbouw woning is langs de openbare weg een pompput geplaatst die de vuilwaterafvoer van beide woningen regelt. Deze pompput is door Van den Berk Projecten geplaatst en aangesloten op de reeds bestaande riolering.

Meer informatie

Bekijk alle projecten