Collegepark Zwijsen, te Veghel


Opdrachtgever
Kiss Solutions
Disciplines

Grondwerk

Riolering

IT-riolering

Straatwerk

Keerwanden

Verlichting

Hergebruik van materialen

Oplevering
2018

Het Collegepark Zwijsen is het voormalig schoolterrein van middelbare school Zwijsen College in Veghel. Nadat de school is ingetrokken op een nieuwe locatie is er volop ontwikkeling op het oude schoolterrein. De oude schoolgebouwen worden omgebouwd tot appartementen en een passende infrastructuur mag hierbij uiteraard niet ontbreken.

In opdacht van Kiss Solutions is Van den Berk Projecten gestart met het realiseren van de fase rondom bouwblok E-F om vervolgens ook de fase rondom bouwblok C gereed te maken. Beide fases zijn inmiddels, naar tevredenheid van de opdrachtgever, geheel afgerond.

Duurzaamheid staat in een hoog vaandel op het Collegepark Zwijsen en dit is zowel terug te zien in de bebouwing als in de infra. Zo hebben wij bijvoorbeeld de rijbanen en trottoirs gerealiseerd met hergebruikte bestratingsmaterialen. Ook de lantaarnpalen op het terrein hebben inmiddels een tweede leven.

Een product dat niet hergebruikt is, maar welke juist speciaal op maat gemaakt is, is de keerwand. De begane grond van de bebouwing ligt ongeveer 100 tot 125 centimeter boven het maaiveld. Om dit hoogteverschil op te vangen is gebruik gemaakt van Bosch Beton keerwanden met daar tussenin trappen naar de voordeuren. Door te werken met keerwanden ontstaan er voor de bewoners op de begane grond kleine private voortuinen.

Meer informatie

Bekijk alle projecten